15/10/02说明:此前论坛服务器频繁出错,现已更换服务器。今后论坛继续数据库备份,不备份上传附件。

肝胆相照论坛

肝胆相照论坛 论坛 学术讨论& HBV English 如何才是治愈乙肝呢?关于新设计的药物。 ...
楼主: lifflefield
go

如何才是治愈乙肝呢?关于新设计的药物。   [复制链接]

现金
62111 元 

才高八斗

回复 lifflefield 的帖子

1. The high mutation rates and compact nature of the viral genetic materials indicate to me the lack of repair mechanisms. As for UNG, I am no expert but my quick readings indicate its role in HIV is still an open question[Uracil DNA Glycosylase Is Dispensable for Human Immunodeficiency Virus Type 1 Replication and Does Not Contribute to the Antiviral                  Effects of the Cytidine Deaminase Apobec3G:

2. Interferon induced proteins with antiviral effects. But then to argue that these may lead to mutations and therefore should not be used is hard to understand. Interferon has been used by our immune system to fight viral infection, so how can you switch it off?

现金
289 元 
sunpk861007 发表于 2012-3-26 08:07

x是异噻氟定?

绝对不是。 作用机理绝对不同。

现金
289 元 
StephenW 发表于 2012-3-26 08:50

1. The high mutation rates and compact nature of the viral genetic material ...

我提到UNG是举例:病毒基因租可以被宿主细胞的修复机制或者其他因子影响。我说道干扰素,只是提到,在当前有良好药物的情况下,干扰素带来过多突变,造成对药物的耐药性。 所以,干扰素是否依旧是治疗乙型肝炎的第一选择,如果要用干扰素,必须面对以后带来的高突变,这点,我们在临床上要先知道  我并没有完全否定干扰素哦

现金
289 元 
smallmonkey 发表于 2012-3-26 07:10
楼主是一名专门从事HIV研究的科研工作者吗?

1.主要研究B细胞的免疫。
2.研究HIV,HBV,HCV等细胞内免疫调控机制,药物不是我的主攻方向

现金
28 元 
请问楼主你是病毒携带吗?

现金
1442 元 
胡鸡巴扯,你那东西只是你个人的想象,我们是人,不是小白鼠,说能达到什么效果就能达到。还有,你是神马单位的?

现金
308 元 
赞同楼主的分析,祈祷楼主专利申请成功,早日出现新的乙肝药物,造福病患!

现金
3378 元 
这里挺热闹啊.
病友交流,仅供参考.
‹ 上一主题|下一主题
你需要登录后才可以回帖 登录 | 注册

肝胆相照论坛

GMT+8, 2024-5-16 14:27 , Processed in 0.015007 second(s), 10 queries , Gzip On.